Kom ihåg att skriva ut dina teaterbiljetter i tid

Att unna sig ett teaterbesök är något vi alla borde göra då och då. Teatern är del av vårt kulturarv, ett arv som du genom ditt besök bidrar till att föra vidare till kommande generationer. Något som dock kan trassla till besöket är biljettproblem. Teaterbiljetter går precis som mycket annat i samhället mot digitalisering, men trots det är det många som fortfarande föredrar pappersbiljetter. Föredrar du pappersbiljett så gäller det dock att du har framförhållning för att undvika stressiga situationer.

Skriv ut biljetterna i tid för att undvika skrivar-problem

Vi har alla stått där. Helt plötsligt uppstår en stressig situation som vi kunnat undvika genom bättre planering och framförhållning. Teatern börjar om en timme, du ska skriva ut biljetterna och så är bläckpatronerna i skrivaren slut. Du är troligtvis inte den första personen som råkat ut för just det problemet. Bläckpatroner är, precis som dammsugarpåsar, en produkt man tänker räcker för evigt även om verkligheten självklart är en annan. Ett sätt att se till att du alltid har bläckpatroner i din skrivare är att skaffa en prenumeration. Genom att prenumerera på bläckpatroner så får du nya skickade till dig med jämna mellanrum. På så vis slipper du stressa för att teaterbiljetterna inte går att skriva ut. Innan du skaffar en prenumeration på bläckpatroner rekommenderar vi att du jämför priser. Det gör du enklast genom att använda en jämförelsetjänst som till exempel Bläckpatron.se. Genom att jämföra kan du spara många hundralappar, framför allt om du väljer en prenumeration.

Digitala biljetter allt vanligare bland teatrar

Skrivarproblem och teknisk utveckling (troligtvis mest det senare) har lett till att många teatrar och andra evenemang numera erbjuder digitala biljetter till föreställningar, konserter och andra evenemang. På så vis sparar du pengar på skrivare, papper och bläckpatroner och slipper samtidigt stressen över att du glömt skriva ut biljetterna.

Digitala biljetter får du i mobilen så får du betalat för dina biljetter. När du sedan ska gå in på teatern visar du helt enkelt upp din biljett som i många fall kan skannas direkt från din mobilskärm. Digitala teaterbiljetter gör livet enklare för dig som besökare men även de som jobbar på teatern då hanteringen av papper minskar. Med digitala biljetter blir det samtidigt enklare att dela med dig av dina biljetter till andra som kanske ska följa med dig på teaterbesöket.